Bugun...
O madenciye duygulandıran teklif
Tarih: 04-08-2014 12:13:00 + -


Şanlıurfa Müftülüğü, Soma'daki maden faciasında yaralanan ve ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen maden işçisi Murat Yalçın'ı umreye gönderme kararı aldı. Müftülük Yalçın'ı bir ay sonra Umreye göndereceklerini açıkladı.

O madenciye duygulandıran teklif

Müftü İhsan Açık, 284 işçinin öldüğü bildirilenSoma'daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve bindirildiği ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyerek kamuoyunun dikkatini çeken maden işçisi Murat Yalçın'ı umreye götürmek için Soma İlçe Müftülüğü ile irtibata geçtiklerini söyledi.

Müftü Açık, Soma Müftülüğü aracılığıyla Yalçın'a ulaştıklarını belirtti. Murat Yalçın'ın umre davetini duyunca çok sevindiğini söyleyen Müftü İhsan Açık, şöyle konuştu:

"Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Soma'da olan olaylar nedeniyle tüm ülke olarak çok üzülüyoruz. Kurtulan kardeşlerimizin fedakarlıkları ve sözleri bizleri çok etkiliyor. Ambulansa bindirildiği sırada 'çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin' diyen maden işçisi Murat Yalçın'ın sözleri bizleri çok etkiledi. Olanları izledikten sonra Soma Müftülüğü ile irtibata geçtim ve Yalçın'ın numarasını bulduk. Yalçın'a, 'uygun bulursan seni Şanlıurfalı kardeşlerimizle birlikte umreye götürelim' dedik. Çok sevindi ve çok mutlu oldu. Davetimizi kabul etmesi de bizleri çok sevindirdi. Murat Yalçın'ın bugün kaydını yapacağız ve 14- 15 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa kafilesiyle umreye gidecek."

"ONLAR BİZİM ŞEHİTLERİMİZ"

Hayatını kaybeden maden işçilerinin İslam alimlerinin aktardıklarına göre çalışırken öldükleri için şehit hükmünde sayıldıklarını ifade eden İhsan Açık, "O insanlar yerin altında hayatlarını büyük riske sokarak çalışıyor. Amaçları insanlara iyi bir şekilde enerji sağlamak. Bunun için çabalıyorlar. Bu amaçla hayatlarını kaybettiler. Çalışırken hayatlarını kaybetmiş olmaları tabi ki; şehit hükmündedir. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu İslam alimleri söylüyor. Biz onları şehit olarak kabul ediyoruz. Onlar bizim şehitlerimiz. Diğer kardeşlerimiz de bizim gazilerimiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA




Bu haber 2764 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Umre HABERLERİ

ARAMA
HABER ARŞİVİ
FOTO GALERİ
  • Tarihi Mekke-Medine
    Tarihi Mekke-Medine
  • Umre Galeri
    Umre Galeri
  1. Tarihi Mekke-Medine
  2. Umre Galeri
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
    Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ
  • Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
    Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  • Hayat Hac ve Umre Turizmi
    Hayat Hac ve Umre Turizmi
  • Hac ve Umre'de Eşitlik
    Hac ve Umre'de Eşitlik
  • İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
    İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  • İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
    İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
  1. Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
  2. Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  3. Hayat Hac ve Umre Turizmi
  4. Hac ve Umre'de Eşitlik
  5. İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  6. İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
VİDEO GALERİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?

Reklam
Tavsiye
Arama Motorları
Diğer

NAMAZ VAKİTLERİ
HAVA DURUMU