Bugun...
Kudüs Bağlantılı Hacca Gidecek Kafile Yola Çıktı
Tarih: 02-09-2015 15:28:00 + -


"1967'den bu yana Kudüs bağlantılı hac ilk defa yapılıyor.

Kudüs Bağlantılı Hacca Gidecek Kafile Yola Çıktı

Hacı adaylarından Havva Ünal ve Enver Ünal ile röportaj-

"1967'den bu yana Kudüs bağlantılı hac ilk defa yapılıyor.

Kafile sorumlusu Yakup Ayaz ile röportaj- Hacı adaylarından Ercan Karadenizile röportaj- Hacı adaylarından Gülseren Altınbaş ile röportaj Kudüs bağlantılı hacca gidecek kafile yola çıktı- Kafiledeki hacı adaylarından Havva Ünal: - "1967'den bu yana Kudüs bağlantılı hac ilk defa yapılıyor.

Buna katılanlardan olmak çok güzel bir duygu"- Kafile sorumlusu Yakup Ayaz: - "Dileğimiz, Kudüs'ü hürriyetine kavuşmuş bir şehir olarak da ziyaret etmektir" Özel turizm şirketlerinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek vatandaşlardan isteyenlerin katıldığı, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek ilk kafile, tarifeli uçakla Amman aktarmalı olarak yola çıktı.Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen 120 hacı adayının heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü.

Hacı adaylarının yakınları tarafından uğurlanan kafilenin hareketi öncesinde dua edildi.Kafiledeki hacı adaylarından Havva Ünal, eşiyle hacca gidebilmek için 9 yıldır beklediklerini söyledi. Ünal, Kudüs üzerinden hacca gitmek için turizm şirketine talepte bulunduklarını kaydederek, "1967'den bu yana Kudüs bağlantılı hac ilk defa yapılıyor. Buna katılanlardan olmak çok güzel bir duygu" dedi.Ünal'ın emekli öğretmen eşi Enver Ünal da hayatı boyunca Kudüs'ü görmeyi arzu ettiğini, bu hayalini gerçekleştireceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti.Özel Turizm şirketi yetkilisi Mustafa Sadık Dursun, kafilede 120 hacı adayı bulunduğunu ifade etti.

Dursun, daha önce de umre bağlantılıKudüs ziyaretini gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu sene ilk defa Kudüs bağlantılı hacturlarımızı da başlattık. Biz de 48 yıl sonra bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.Hacı adaylarının Kudüs'te 3 gün kalacaklarını dile getiren Dursun, burada Mescid-i Aksa ile bazı kutsal yerlerin ziyaret edileceğini anlattı.

Kafile sorumlusu Yakup Ayaz da Osmanlı döneminde hacı adaylarının Kudüs'ü muhakkak ziyaret ettiklerini söyledi. Ayaz, kafilenin Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılacağını aktararak, "Dileğimiz,Kudüs'ü hürriyetine kavuşmuş bir şehir olarak da ziyaret etmektir" ifadelerini kullandı. Hacı adaylarından Ercan KaradenizKudüs bağlantılı hac ziyaretinin kendilerine ayrı bir heyecan kattığını söyleyerek, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine işaret etti. Eşi Mehmet Altınbaş ile hac ibadetini yerine getirecek Gülseren Altınbaş ise bu ziyaret için 7 sene beklediklerini, kutsal topraklarda Müslümanlar için bol bol dua edeceklerini kaydetti.



HABER VİDEOSU


Kudüs Bağlantılı Hacca Gidecek Kafile Yola Çıktı


Bu haber 4645 defa okunmuştur.

YORUMLAR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberler HABERLERİ

ARAMA
HABER ARŞİVİ
FOTO GALERİ
  • Tarihi Mekke-Medine
    Tarihi Mekke-Medine
  • Umre Galeri
    Umre Galeri
  1. Tarihi Mekke-Medine
  2. Umre Galeri
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
    Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ
  • Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
    Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  • Hayat Hac ve Umre Turizmi
    Hayat Hac ve Umre Turizmi
  • Hac ve Umre'de Eşitlik
    Hac ve Umre'de Eşitlik
  • İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
    İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  • İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
    İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
  1. Haccın Ruhu, Prof.Dr. H.Kamil YILMAZ "Adım Adım Hac"
  2. Yol Ahlakı ve Hacda İnsani İlişkiler, Dr. Ekrem KELEŞ
  3. Hayat Hac ve Umre Turizmi
  4. Hac ve Umre'de Eşitlik
  5. İnanç Turizmi - Hac Özgürleşmeli 1
  6. İnanç Turizmi -Hac Özgürleşmeli 2
VİDEO GALERİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?

Reklam
Tavsiye
Arama Motorları
Diğer

NAMAZ VAKİTLERİ
HAVA DURUMU