Bugun...

Yılmaz Çetinkaya
3- Sn. Mehmet Uzuner Bey'in Dikkatine:‏
Tarih: 06-08-2014 10:37:00 Güncelleme: 06-08-2014 18:05:00


3-  Sn.Mehmet Uzuner Bey,


İkinci yazımla sizi hiddetlendirdiğim için üzgünüm. Ben haddimi aşmak istemezdim. Eğer aştıysam A.Ziya Hocamızın, İNTURSAB sitesi, yazarlar bölümünde'de yer alan:
Yönetici olmanın dayanılmaz sorumluluğu...” 
yazısında ifade ettiği fikirlere kendimizi fazla kaptırmış olmamızdan olsa gerek... 


Kusura bakmaz, ilk yazınızdaki müsamahanızı esirgemezseniz bir kaç hususu daha hatırlatıp hududumu aşmadan durmak istiyorum.


1-İNTURSAB'ın kurulduğu günden bugüne kadar tüm faaliyetleri, beyan ve tavırları, sitemizin sayfaları ve arşivinde kayıt altındadır. Hangi tavrını siyasi bulduğunuzu beyan ederseniz, istifade etmemize fırsat vermiş olursunuz. 


2-Evet sizinle alışveriş yapmadık. Oturup fikir teatisi ve müzakere imkânımızda olmadı fakat misafir olarak bulunduğum TÜRSAB genel kurullarında, o günkü yönetime fikren muhalif olanlara karşı, fiili tavırlarınızı seyretme imkânım oldu. Hafızamdan silinmeyen o tavırlarla, söyleyip yazdıklarınız arasındaki tenakuzu ortadan kaldırmanıza vesile olabilir diye bazı hatırlatmalar yaptım. Yoksa haddimi aşarak sizi üzmek gibi bir niyetim yoktu. Kaldı ki, İNTURSAB Derneği'nin bütün faaliyet ve görüşleri sitesinde yer aldığı ve kamuya duyurulduğu halde, duymadım veya ilk defa duyuyorum dediğiniz halde, derneğin faaliyetlerini siyasi tavır olarak vasıflandırmanız, kendi ifadelerinizle bir tenakuz olmadı mı? 


Alış veriş yapmamamızı, oturup konuşmamamızı, fikir beyanına engel görürken, duymadığınızı söylediğiniz faaliyet ve beyanlarımızı siyasi olarak değerlendirebiliyorsunuz? Öyle değil mi? 


3-Sadece düşünce ve eylem farklılığı sebebiyle kurulan İNTURSAB Derneğinin ben de üyesiyim. TÜRSAB Kurumsal kimliği veya yöneticilerine karşı, nezaket kurallarını aşan hiçbir söz ve eylemi olmadığı halde, kendi faaliyet alanı içinde alternatif/rakip bir kurum oluşmuş ve üyelerinin maddi menfaatini gözeten çalışmaları sebebiyle rahatsızlık hissetmiş olan TÜRSAB tarafından mahkemeye verilmiş ve görünür gerekçe olarak isim benzerliği ve haksız rekabet iddiası ifade edilmiştir. Üye olanlar, açık/gizli baskılara muhatap olmuştur.


Ayrıntı merak ederseniz, A.Ziya Hoca'mız yurtdışından dönünce kendisinden bilgi alabilirsiniz. 


Yazıp ifade ettiğim düşüncelerimi bu bilgiler ışığında yeniden değerlendirmenizi umar, başarı dileklerimi tekraren arzederim. 01/08/2014

 

Kâzım Alkaya

 


Bu yazı 13634 defa okunmuştur.

YORUMLAR



YAZARIN DİĞER YAZILARI